Over Rianke

Vanaf 1995 is Rianke werkzaam in de gezondheidszorg.
Menselijk houdingen en de relaties met en tot elkaar heeft altijd haar interesse gehad. Dit fascineert haar. Het daagt haar uit om op zoek te gaan naar de grondlegging ervan. Waar komt het gedrag of houding vandaan? Zodoende is ze naast haar de opleiding Tekentherapeut gaan volgen.
Wekelijks bied ze zorg aan mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Geeft ze begeleiding aan mensen met Ass, NAH, en bipolaire stoornis. Geeft ze trainingen aan zorgteams en coach ze zorgpersoneel. Begeleid ze mensen die een luistert oor kunnen gebruiken en geholpen willen worden bij belemmeringen in hun leven. Daarnaast is ze graag op de hoogte van de kennis van nu. Jaarlijks volgt ze trainingen en scholingen hiervoor.
Ieder mens is uniek, dat maakt het werk voor haar zo boeiend. Het geeft haar voldoening om ieder individu weer in zijn kracht te zien komen. Om groepen inzicht te geven in hun dynamiek. Om een ieder de regie terug te geven over zijn of haar leven. Beeldend materiaal is daarbij haar gereedschap. Het geeft inzicht in het dagelijks handelen, in gevoelens of perspectief in een situatie.
In haar kinderjaren was ze al jong gefascineerd van artistieke materialen. Ze creëer graag met mijn handen kunstzinnige objecten maar ook praktische voorwerpen. Daarbij gaat het veelal om het realiseren van de creatieve gedachten. Tekenen is daarin altijd al een leidraad geweest in haar leven.

WERKERVARING
2018–heden: Tekentherapeut en Beeldend Coach,  Inner©Image
2018–heden: Teamcoach, ’s Heeren Loo
2018–heden: Trainer ’s Heeren Loo
2016-heden: Integraalbegeleidster, ’s Heeren Loo
1997–2016: Activiteitenbegeleidster c+, ’s Heeren Loo
2013-2014: Persoonlijk activiteitenbegeleidster, ´s Heeren Loo
2005-2015: Auditor, ´s Heeren Loo
1992-1993: Grafisch Vormgever/ Dtp, Gemeente Nijmegen

OPLEIDING
2019: Con Amore, Diploma Psychosociale Basiskennis (SNRO en CPION)
2016: De Kolam, Diploma Tekentherapeut
2014: De Kolam, Diploma Beeldend Coach
1999: SOSA Haarlem, Diploma Activiteitenbegeleidster
1992: Vaktechnisch Lyceum Utrecht, Diploma Grafisch Technicus 

 

2019-heden: Nascholingen Con-Amore
2018: Certificaat Trainer “Hou me vast laat me los”
2017: Certificaat Triple C
2016: Certificaat Werken In De Driehoek
1996-heden: Medisch handelingen
1996–heden: BHV

PERSOONLIJK PROFIEL
Mensen tot hun recht laten komen is haar motivatie. In haar eigen houding is ze eerlijk, motiverend, vindingrijk, onderzoekend, stel mensen op hun gemak en is ze zeer creatief. Ze kan goed luisteren en met het stellen van de juiste vragen snel de kern uit een verhaal halen.