Over Rianke

Tekenen begon al in mijn kinderjaren. Het was voor mij een heerlijke wereld om mijn fantasie en emoties de ruimte te geven. Toen al werd ik blij van de kleuren die zich bevonden in mijn potlodendoos. Tekenmateriaal om eindeloos mee te werken.

Al 24 jaar ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Met verstandelijk beperkte mensen heb ik heel wat ervaring opgedaan als activiteitenbegeleidster. Iedere cliënt heeft een doel waar we jaarlijks aan werken. Zo ben ik gewend doelmatig te werken. De activiteiten die ik aanbied sluiten aan bij hun behoeftes en kwaliteiten. Eén cliënt van mij tekende graag. Krassen noemde collega’s het ook wel. Ik was verwonderd bij het observeren van haar gedrag tijdens het tekenen. Ze was dan zeer geconcentreerd en gepassioneerd aan het werk. Lagen krijt gingen over elkaar heen. Het leek wel of dat ze haar emoties ventileerde op het papier, ze werd van het tekenen rustig en het reguleerde haar gedrag. Dit fascineerde mij. Hier wilde ik het fijne van weten. Zo ben ik begonnen aan de opleiding tot Tekentherapeut. Inmiddels ben ik gediplomeerd en kan ik mensen nog effectiever en doelmatiger van dienst zijn. Tekenen is altijd al een leidraad geweest in mijn leven. Iets om graag met een ander te delen en in te zetten om meer van jezelf te weten te komen.

WERKERVARING
2018–heden: Tekentherapeut en Beeldend Coach,  Inner©Image
2018–heden: Teamcoach, ’s Heeren Loo
2018–heden: Trainer “Hou me vast laat me los”, ´s Heeren Loo
2016-heden: Integraalbegeleidster, ´s Heeren Loo
1997–2016: Activiteitenbegeleidster c+, ´s Heeren Loo
2013-2014: Persoonlijk activiteitenbegeleidster, ´s Heeren Loo
2005-2015: Auditor, ´s Heeren Loo
1992-1993: Grafisch Vormgever/ Dtp, Gemeente Nijmegen

OPLEIDING
2019: Con Amore, Diploma Psychosociale Basiskennis (SNRO en CPION)
2016: De Kolam, Diploma Tekentherapeut
2014: De Kolam, Diploma Beeldend Coach
1999: SOSA Haarlem, Diploma Activiteitenbegeleidster
1992: Vaktechnisch Lyceum Utrecht, Diploma Grafisch Technicus 

2018: Certificaat Trainer “Hou me vast laat me los”
2017: Certificaat Triple C
2016: Certificaat Werken In De Driehoek
1996–heden: BHV

PERSOONLIJK PROFIEL
Mensen tot hun recht laten komen is mijn motivatie. Ik heb altijd een fascinatie gehad in menselijke houdingen en de relaties met en tot elkaar. In mijn eigen houding ben ik eerlijk, motiverend, vindingrijk, onderzoekend, stel mensen op hun gemak en ik ben zeer creatief. Ik kan goed luisteren en met het stellen van de juiste vragen snel de kern uit een verhaal halen.